GENÇLİK NEVRUZU Yazdır e-Posta

26 MART 2011   Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu .Kazak Türkleri Vakfı ve Kazak-Türk Dostluk derneği tarafından düzenlenen Gençlere yönelik NEVRUZ kutlama proğramı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. nin Topkapı da bulunan Türk Dünyası Kültür Evlerinin bulunduğu tesislerde kutlanmıştır. Kazakistandan Türkiyeye gelip Üniversite tahsili gören gençlerin çoğunlukta olduğu etkinliğe kalabalık seyirci topluluğu izleyici olarak katılmışlardır. Konsolosluğu temsilen Konsolos yardımcısı Kalımcan YARIMBEKOVA Kültür A.Ş yi temsilen Salih DOĞAN, Kazak Türkleri Vakfını temsilen Vakıf Başkanı A.Vahap KILIÇ, Mehmet ŞEREFLİ , A.Mecit OKTAY, Celal KAHRAMAN ,İdare Amiri A.Selam MALKOÇ katılmışlardır. Zeytinburnu Gazipaşa İlköğretim Okulu Kazak folklor ekibi ve Öğretmenleri Aytulu ERBAŞ-GÜNEŞ katılmış ve gösterilerde bulunmuşlardır. Kazak Türkleri Vakfında prova çalışmalarını yapan gösteri grubu hünerlerini sergileyerek seyircileri coşturmuşlardır.Gösterilerin sonunda Geleneksel "NEVRUZ KÖJE" ikram edilmiş çeşitli spor gösterileri ile son bulmuştur.

mod_vvisit_counterHepsi520668